Lerarentekort basisscholen Asse: leerkrachten DKO springen in de bres.

Lynn Devos laat ons meekijken naar haar eerste lesdag in het basisonderwijs:

"Mijn eerste lesdag in de dagschool in Krokegem zit er op en het was heel leuk! Ik heb de hele dag muzische vorming gegeven aan de zes verschillende leerjaren. Het eerste en het tweede leerjaar maakten tekeningen van uitgestorven diersoorten. Ze vonden het heel leuk om eens met houtskool te kunnen kliederen want dat hadden de leerlingen op de basisschool nog nooit gedaan. Enkele kinderen kenden het wel al van in de tekenles.

Met de kinderen van het derde tot het zesde leerjaar maakten we een een raster van uitgestorven diersoorten versus de' cyborg' versie van het dier. Die moeten nog worden uitgeknipt en geplakt zodat je van de ene kant een dier ziet en de andere kant het andere. Met andere woorden hoe de robotversie van het dier in deze tijden wel zou kunnen overleven. Bijvoorbeeld met laserogen, bewegingssensoren, speakers, tandwielen, antennes en bijvoorbeeld alternatieve energie in plaats van voedsel uit planten. 

Volgende week bouwen we daar op verder en trekken we de les meer open naar digitale -en acteervaardigheden. Ik kijk er al naar uit!"