Creërend muzikant

De studierichting creërend muzikant kan een vervolgopleiding zijn, nadat je het volledige traject hebt doorlopen van de 4de graad in de studierichting vertolkend muzikant. Creërend muzikant in de 4de graad kan ook de vervolgopleiding zijn van de 3de graad optie muziek schrijven. Zoals de term 'creërend' suggereert is het de bedoeling dat je zelf muziek zal schrijven, maken of creëren.

In de optie klassiek van de studierichting creërend muzikant in de 4de graad volg je het vak muziektheorie en het vak compositie of het vak instrument klassiek.

Muziektheorie 4de graad

Je verdiept je in dit vak in de studie van akkoordopeenvolgingen. Je ontwikkelt het harmonisch denken en inzicht. Muziektheorie leidt tot het schrijven van begeleidingen en composities. Wie dat laatste wil doordrijven, volgt het vak compositie.

Compositie

In compositie leer je de basisbeginselen van een muziekwerk componeren. Je traint jezelf om de verschillende muzikale parameters (melodie, harmonie, ritme, bezetting, ...) in te zetten om een bepaald klankresultaat te creëren.


Wekelijks volg je:

  • 2 lessen: 1u muziektheorie en 1u compositie OF 1u instrument/zang klassiek

Duur van het traject:

  • 3 leerjaren verspreid over de 4de graad. 

Je wil starten met de 4de graad creërend muzikant optie klassiek?

  • Dat kan als je de basiscompetenties van de 3de graad muziek hebt bereikt

Waar?

  • De 4de graad creërend muzikant optie klassiek kan je volgen in:
    • Asse 

Uurrooster:

Uurrooster Asse creërend muzikant graad 4