Start van het nieuwe schooljaar op 1 september

Zoals jullie misschien al gehoord hebben, is het onderwijs afhankelijk van kleurcodes voor haar werking in deze coronatijden.

Wij zijn erg blij dat we mogen starten in code GEEL. Dit betekent dat in principe alle lessen zullen kunnen doorgaan. Er zullen hier en daar wel ingrepen noodzakelijk zijn om alles veilig te laten verlopen. Wij zijn volop bezig om dit alles te organiseren. Ingeschreven leerlingen ontvangen nog een apart bericht van ons met specifieke richtlijnen. We kunnen alvast meegeven dat het dragen van een mondmasker voor leerlingen boven de 12 jaar verplicht is binnen de academiemuren.

Wij willen jullie ook graag gerust stellen dat onze lessen – zelfs in code oranje en code rood – een zekere continuïteit zullen kennen. Onder voorbehoud van een echte quarantaine zal er geen volledige lockdown meer komen. In code oranje en/of rood zullen sommige klassen wel alternerend georganiseerd moeten worden. Voor kinderen onder de 12 jaar kan het onderwijs quasi altijd in levende lijve doorgaan. Wij stellen alles in het werk om jullie de lessen zo veel als mogelijk op een zo veilig mogelijke manier aan te bieden.