naar inhoud

Structuur muziek

De studierichting muziek heeft een initiatiejaar, een lagere, een middelbare en een hogere graad. Er is een afdeling voor kinderen en een afdeling voor volwassenen.

In het initiatiejaar wordt muziekinitiatie onderwezen. Het initiatiejaar krijgt 1 uur les per week en is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar.

In de lagere graad wordt algemene muzikale vorming (AMV) onderwezen. De leerlingen krijgen 2 maal 1 u les per week met 1 maal aansluitend een half uur samenzang. Vanaf het tweede jaar krijgt men ook 1 u instrument- of zangles per week. De lagere graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 8 jaar (of 3e leerjaar). Deze graad bevat 4 leerjaren. De volwassenencursus lagere graad omvat 3 leerjaren; vanaf het 1e jaar begint men met instrument.

In de middelbare graad krijgen de leerlingen 1 u zang of instrument, 1 u algemene muziekcultuur (AMC) en 1 u samenspel. Vanaf deze graad kan men kiezen tussen de opties instrument, samenspel, zang, muziektheorie, jazz en pop. De middelbare graad telt 3 leerjaren en is toegankelijk voor leerlingen die de vaardigheden van de lagere graad beheersen.

In de hogere graad krijgt men 1 u instrument of zang en 1 u instrumentaal ensemble / vocaal ensemble. De hogere graad heeft 3 leerjaren en is toegankelijk voor leerlingen die de vaardigheden van de middelbare graad beheersen.