naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

8 resultaten gevonden.

 • Woordje van de directeur

  Kunst 

  Wat we willen:

  Momenten

  Van helderheid

  Of beter nog: van grote klaarheid

  Schaars zijn die momenten

  En ook nog goed verborgen

  Zoeken heeft dus

  Nauwelijks zin, maar

  Vinden wel

  De kunst is zo te leven

  Dat het je overkomt

  Die klaarheid, af en toe

  Met deze woorden van Martin Bril wens ik jullie allen een jaar met prachtige vondsten, in muziek, woord, beeld of dans, gewoon in jullie dagelijks leven en daar waar je ze misschien helemaal niet verwacht.

  Hartelijke groeten,

  Sofie Servranckx, directeur.

  07 januari
 • Mysterie dansvoorstelling Ternat

  “Mysterie”: dansklassen Asse en Ternat op het podium in CC De Ploter Ternat

  Als de dansklassen van Asse en Ternat een voorstelling op het podium brengen is dit altijd een festijn voor het publiek. Dit jaar is het thema “Mysterie”. Op het podium zal je dansende witte zwanen, tikkende magische klokken en walsende prinsessen kunnen bewonderen. Een mysterieuze en ook gedurfde mix van klassieke en moderne dans. Er zijn 2 voorstellingen voorzien op zaterdag 18 januari om 15u en om 18u30.

  Locatie: CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 te Sint-Katherina-Lombeek.

  Tickets:  volwassenen: 10 €, kinderen - 12 jaar: 8 €

  Reservatie verplicht, reserveren kan vanaf dinsdag 7 januari 2020 via www.ccdeploter.be of aan het onthaal van CC De Ploter.

  07 januari
 • Goud concert.jpg

  “GOUD” - leerlingen muziek 4.3 in concert op 1 en 2 februari

  Onze 27 laatstejaars leerlingen muziek geven we met de “Goud” concerten een podiumplaats op zaterdag 1 februari om 16u en om 19u. Op zondag 2 februari starten we het concert om 11u. De leerlingen zang, piano, gitaar, viool, slagwerk, hout- en koperblazers brengen u telkens een mooi gevarieerd programma. Na het concert is een receptie voorzien om nog gezellig na te praten. Hartelijk welkom!

  Locatie: balletzaal Kunstenacademie, Neerstraat 19 te 1730 Asse.

  Toegang gratis

  07 januari
 • De wereld zonder kinderen.jpg

  Dag van de academies: “De Wereld Zonder Kinderen” op 15 februari in CC Asse

  “De Wereld Zonder Kinderen” van Phlippe Claudel is een heel uniek, ontroerend, poëtisch boekje vol verhalen en gedichten over hoe het is om nu kind te zijn. Personages als een klunzige fee, een ongelukkige boekenwurm, bluffende kinderen, hebben vaak iets komisch, maar ook iets tragisch tegelijk. Heel subtiel weet Claudel zo zware onderwerpen en taboes aan te snijden, ze horen immers net zo bij het leven als de kleine, persoonlijke angsten en complexen die je moet overwinnen om volwassen te worden. De leerkrachten en leerlingen woord van de verschillende vestigingen van de kunstenacademie brengen een selectie van deze verhaaltjes in samenwerking met de dans- en muziekafdeling. Elk groepje zal zo zijn eigen interpretatie geven aan deze voorstelling met als rode draad de prachtige literatuur van een internationaal gevierde schrijver.

  Voorstellingen: zaterdag 15 februari 2020 om 14u30 en 19u

  Locatie: cultuurzaal CC Asse, Huinegem 4 - 1730 Asse

  Reservatie verplicht – Ticket: 5 €

  Reserveren via www.ccasse.be

  07 januari
 • Circus concert strijorkest.jpg

  “Circus”: concert door het strijkorkest i.s.m. klassen dans, piano en MCV op 16 februari in CC Asse

  De leerlingen van het strijkorkest o.l.v. Filip Verpoest, samen met leerlingen uit de klassen dans, piano en MCV tonen op het podium van het CC Asse hun acrobatiën. Tijdens het concert komen allerlei clowns, acrobaten en dieren tot leven. Wil je dit vrolijk concert niet missen, reserveer dan zeker kaartjes voor dit concert!

  Voorstellingen: Zondag 16 februari om 14 en 16u30

  Locatie:  cultuurzaal CC Asse, Huinegem 4 - 1730 Asse

  Reservatie verplicht – Ticket: 5 €

  Reserveren via www.ccasse.be

  07 januari
 • Diego foto nieuwsbrief januari.jpg

  Leerkracht in de kijker: Diego Latruwe

  Diego Latruwe is leerkracht beeldatelier en audiovisueel atelier in de vestigingen Asse en Affligem. Hij houdt van lezen, lekker eten en alles wat met kunst te maken heeft. Hij geeft al 5 jaar les aan de eerste en tweede graad en is daarnaast ook nog actief als beeldend kunstenaar. We stelden hem volgende vragen:

  Wat vind je het leukst aan leraar zijn in onze kunstenacademie?

  Leerlingen kunnen volgen, helpen en zien groeien over een lange periode is enorm verrijkend. Daarnaast hou ik ook erg van de verrassingen waar je voor komt te staan; onverwachte oplossingen of resultaten.

  Wanneer ga je als leraar met een goed gevoel naar huis?

  Wanneer je voelt dat een les zowel echt leuk als echt leerzaam was, en je het gevoel hebt dat je iedereen vooruit hebt kunnen helpen.

  Ben je naast leraar zijn ook zelf nog actief bezig met kunst?

  Ik probeer buiten de lessen zoveel mogelijk in mijn atelier te zijn. Ik maak voornamelijk video's en installaties die draaien rond verlangen, verveling en verstrooiing en daarmee stel ik regelmatig tentoon.

  Wat is de best denkbare pizza-topping ooit?

  Pizza Napoli met ansjovis, kappertjes, zwarte olijven...

  07 januari
 • Door de ogen en oren van onze leerlingen

  18/12: Concert Singing Birds - Jazz Pop Rock For Life - Warmste Week

  “Wat een enthousiasme! Wat een sfeer! Al 3 jaren zingen we met het Warmste Koor voor de Warmste Week. Ons koor wordt steeds groter en het wordt elk jaar leuker! Met Lennart Van Praet aan de piano en Eva Mertens als zangleerkracht kan het niet anders dan een magische avond worden. Zij maken het koor écht warm. Niet alleen het warmste koor, maar ook de zangleerlingen geven stuk voor stuk het beste van zichzelf! “ Jore 4.2

  Klik hier voor bekijken sfeerbeelden

  (foto's Geert De Mesmaeker)

  19/12: Uitstap klas dramalab Opwijk-Merchtem naar Permanent destruction in KVS Brussel

  De beat in de muziek sprak mij aan en ik wou echt dansen maar de tekst kwam niet overeen met mijn visie op muziek en de wereld. Ik begrijp het doel van de zangeres maar vond het nogal ruw overgebracht en daardoor op sommige momenten onaangenaam. Ik had wel nog nooit zoiets gezien. Al bij al was het een interessant concept om ideeën uit te drukken, het was meer een concert dan een toneelstuk met staanplaatsen, drankje in de hand, open deuren… Zeker niet één van mijn favoriete stukken.” Sofie 4.3

  “Ik vond de sfeer er wel in zitten. Het publiek was enthousiast. De dansers op de achtergrond waren mannen. Dit vond ik raar omdat het extreem feministisch was. Ik voelde me soms ongemakkelijk door het taalgebruik van de zangeres.” Laura 4.2

  “Het is zeker fascinerend hoe de zangeres overtuigingen met het publiek deelde. Hoewel misschien niet iedereen het ermee eens was, wist ze de toeschouwer mee te nemen in haar verhaal.  Haar feministisch protest voelde zeker extreem aan maar ik respecteerde haar durf om haar mening op die manier te uiten.” Lisa 4.2

  Klik hier voor bekijken sfeerbeelden 

  07 januari
 • Activiteiten en Toonmomenten Kunstenacademie

  Klik hier voor de overzichtslijst activiteiten en toonmomenten

  07 januari
1