naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

9 resultaten gevonden.

 • Woordje van de directeur

  December is aangebroken. De sfeerverlichting in de straten, het vroege vallen van de avond en het gezellige haardvuur doen ons al verlangen naar de feestdagen. Eerst houden wij het vuur nog brandende in onze kunstenacademie, waar volop bedrijvigheid heerst. De voorbije weken mocht ik getuige zijn van verschillende toonmomenten. Het is een plezier om te zien hoe leerlingen zich ontplooien als podiumkunstenaars. Ook deze maand staat er nog heel wat moois op ons programma. U zal gegarandeerd met een warm hart huiswaarts keren. Dat de feestdagen voor u allen boeiende verhalen, prachtige prenten, elegante danspassen en stemmige muziek mogen brengen!

  04 december
 • Pedagogische studiedag op woensdag 11 december

  Op woensdag 11 december hebben alle leerkrachten van de kunstenacademie een pedagogische studiedag. De gehele kunstenacademie is die dag gesloten in alle vestigingen, er gaan geen lessen door.

  04 december
 • Jazz-pop-rock for life

  Jazz-pop-rock for life

  In het kader van de Warmste Week organiseert de optie jazz-pop-rock enkele concerten. Ze trappen af op maandag 16/12 (Asphaltco) met de Star Academy van leerlingen sax, gitaar, bas en combo. Woensdag 18/12 kan u echte Singing Birds horen in de kapel van de zwartzusters: leerlingen zang, vocaal ensemble en het Warmste Koor geven het beste van zichzelf. De kerstvakantie in swingen doet u op zaterdag 21/12 met Swingin’ Saturday gebracht door de klassen piano, drum en combo (Asphaltco). In het overzicht van de toonmomenten van december verderop in deze nieuwsbrief kan u alle info netjes terug vinden.

  Inkom: steeds € 5, volledig ten voordele van Music for Life - De Warmste Week.

  Iedereen Warm Welkom!

  04 december
 • Kerstconcert vioolklas Els met gastoptredens

  Kerstconcert vioolklas Els met gastoptredens

  Elk jaar bereiden de leerlingen van de vioolklas van Els Van Hauwermeiren heel enthousiast een kerstconcert voor. Een feestelijk gebeuren waarbij dit jaar ook de trompetklas van Dennis Van Broeck zal vertegenwoordigd zijn én het jeugdkoor van Joris Bosman. Samen brengen ze werken van o.a. Bach, Mozart, Telemann, Händel en Jenkins.

  - Vrij. 20/12 om 19u in de Onze-Lieve-Vrouwkerk, Koning Albertstraat 193 in Roosdaal

  - Za. 21/12 om 19u in de Sint-Michielskerk, Kerkstraat 1 in Hekelgem (Affligem)

   Een stemmige manier om de kerstvakantie in te zetten! Toegang is gratis.

  04 december
 • Leerkracht in de kijker: Griet De Coster

  Griet De Coster is al jaren een vaste waarde in ons woordteam. Zij geeft woord in verschillende vestigingsplaatsen en hoewel ze al een ancien is in onze academie, heeft ze nog steeds de gave om jonge kinderen de passie voor woord mee te geven. Daarnaast heeft ze haar hart verloren aan woordkunst in vakken als woordstudio en verteltheater-stemregie.

  We stelden aan Griet volgende vragen:

  Wanneer wist je dat je iets met kunst wou gaan doen? Heeft een bepaalde artiest jou beïnvloed?

  Ik denk dat de band Jethro Tull met Ian Anderson (progressieve rockband met o.a. zeer bijzondere dwarsfluitpartijen n.v.d.r.) mij heeft beïnvloed toen ik voor mijn tweede instrument koos. In het middelbaar bewonderde ik Mevrouw Renquin. Voornamen kenden we niet als leerlingen. Zij was leerkracht antieke cultuur en esthetica. Zij heeft mij zeker geïnspireerd. Bij het vertellen van de Griekse mythes en sagen hing ik aan haar lippen.

  Klik hier om het verdere intervieuw te lezen

  04 december
 • Door de ogen en oren van onze leerlingen

  klik hier voor bekijken sfeerbeelden activiteiten "door de ogen en oren van onze leerlingen"

  17/11: concert Duo Vermeulen-Verpoest en workshop viool door Filip Verpoest

  “Dank voor de unieke ervaring van zondag. De workshop vooraf zorgde voor nog een intensere beleving van het wondermooie concert. Fijn dat de artiesten de tijd namen om er ook op aanwezig te zijn. Wij kijken uit naar de cd.”

  10/11: klarinetdag in Dil’Arte

   “Ik vond het heel leuk! We mochten een melodie spelen en die werd dan opgenomen.
  Ook hebben we truckjes aangeleerd gekregen om enkel muziek te maken op je mondstuk, dat was een leuke activiteit. Eigenlijk waren alle workshops leuk! Het was heel leuk om een concert te spelen met alleen maar klarinetten, ik wist niet dat er zoveel verschillende soorten klarinetten bestonden! Het was een hele leuke ervaring en wil dat zeker en vast nog eens doen!”

  13/11: uitstap domein dans naar het Ballet van Vlaanderen in Gent

  We stonden deze avond vooral versteld van de sterke techniek en fysiek die je als danser moet in huis hebben. Het was een aangename afwisseling van krachtige groepsdansen en meer ontroerende duetten. Ook de ingewikkelde puzzel die een choreografie soms is, boeide de leerlingen enorm. Zo walsten er koppels kris kras door elkaar op het podium en ineens walste een soliste perfect in een cirkel. Een heel mooi visueel beeld. De dansers werden begeleid door een live orkest wat op sommige momenten voor kippevel zorgde. Rond 23u waren we dan terug van onze culturele avond. Gelukkig hadden we wat huiswerk mee op de bus, want de volgende dag moesten we natuurlijk wel naar school."

  29/11: improvisatieavond van domein woord

  “Wie dacht dat onze woordleerlingen uit de derde graad bedremmeld, ja verlegen naar de improvisatiesessie zouden komen op vrijdagavond, had zich deerlijk vergist. Niks schroom of schrik, ze hadden er meer dan goede zin in. De opwarming knalde door alle natuurelementen heen, en de improvisaties rond het thema ‘chocolade’ schoten briljante kanten op. Van een zussendiscussie over chocolade van de Sint, de kerstman of de Paashaas, over een wereld met enkel chocolade te eten en te drinken naar een chocoladefabriek waar vooral NIET geproefd mocht worden. Hoe gekker, hoe beter. Hoe scherper, hoe liever. Het werd een topavond, goedgekeurd door al onze leerlingen en al hun leraars en leraressen. Dit doen we zeker opnieuw!” (Marc De Corte, leerkracht woord)

  28/11: uitstap domein beeld naar EXPO Brancusi

  “Met 36 leerlingen van de 4de graad hebben we afgelopen donderdagavond de expo Brancusi bezocht in Bozar. De leerlingen waren laaiend enthousiast over de getoonde werken. Hij is een meester in het uitpuren van vormen. Ook interessant waren de foto’s die Brancusi maakte van zijn beeldsculpturen. Onze leerlingen hebben veel inspiratie opgedaan om aan de slag te kunnen gaan met het creëren van nieuw werk in de klassen.”  (Guido Van Elsen, leerkracht beeld)

  04 december
 • Toonmomenten december 2019

  kiik hier voor de toonmomenten december 2019

  04 december
 • Kerstvakantie

  De kerstvakantie start op maandag 23 december tot en met zondag 5 januari 2020.

  De lessen hervatten maandag 6 januari.

  04 december
 • sfeerbeelden "door de ogen en oren van onze leerlingen "

  04 december
1