naar inhoud

Muziek - Instrumentinitiatie (Asse, Affligem, Opwijk en Ternat)

De gemeentebesturen van Asse, Affligem, Opwijk en Ternat subsidiëren de organisatie van lessen instrumentinitiatie voor kinderen van 6 en 7 jaar.

In Asse zijn er max. 8 lestijden voorzien, en in Affligem, Opwijk en Ternat telkens 4 lestijden.
Per ingericht lesuur dienen er precies 2 of 3 leerlingen ingeschreven te zijn.

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 250. Daarnaast zijn er ook werkingskosten (€ 20) en een bijdrage (€ 9) voor SEMU (de vereniging van muziekuitgevers) verschuldigd.
Samen bedraagt dit € 279 voor een heel schooljaar.

Aangezien elke deelnemende gemeente de subsidiëring voor haar eigen gemeente betaalt, is het evident dat een leerling inwoner moet zijn van de subsidiërende gemeente.

Aangezien slechts een beperkt aantal uren instrumentinitiatie ingericht kan worden, zullen mogelijk niet alle aanvragen/voorkeuren ingewilligd kunnen worden.

Hou er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal huurinstrumenten beschikbaar is, voornamelijk viooltjes. De meeste instrumenten zullen daardoor zelf voorzien moeten worden door een aankoop of via een huurformule. De betrokken leerkracht kan je daarbij zeker verder helpen.

Dien zo snel mogelijk een schriftelijke aanvraag in aan sec@kunstenacademie.asse.be aan de hand van bijgevoegd formulier (rechts bovenaan).

Je wordt dan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de beschikbaarheid van het instrument en de lesmomenten van je keuze.

Klik hier voor algemene informatie over de inschrijvingen.

op 01 september
Nieuwsoverzicht