naar inhoud

Door de ogen en oren van onze leerlingen

Ester, Caitlin en Margo zijn 3 dansleerlingen uit de klas specialisatie-dans. Op 6 maart trad hun klas op in de voorstelling "Woorden dansen" in het CC Asse. Hieronder kan je hun indrukken en ervaringen lezen.

Het was september 2019 toen ik na enige tijd opnieuw bij Kimberly dansles ging volgen: specialisatie hedendaagse dans. Aangezien ik al enkele jaren geleden was afgestudeerd aan de kunstenacademie keek ik er erg naar uit om opnieuw te dansen. Zeker toen Kimberly ons vertelde dat er een dansvoorstelling zou zijn waar we aan mochten deelnemen.De lessen op vrijdagavond waren voor mij ideaal om het hoofd even leeg te maken. Het eerste deel van de les waren oefeningen, gevolgd door de dans naar aanleiding van de voorstelling. Deze voorbereiding ging relatief vlot. Ik geloof dat het november was toen we de volledige dans kenden. Natuurlijk was hij nog niet ‘podium-klaar’. De finetuning en plaatsing kwam pas later. We bleven hem elke week herhalen, dit was ook nodig. De dans was immers pittig en zo konden we onze conditie toch wat onderhouden.  De dag van een optreden is altijd een moment van lang wachten en toch wat gezonde stress. Net zoals velen deed ik elk jaar mee aan de jaarlijkse optredens van de academie dus optreden zelf is me niet onbekend. Toch was het nu weer even wennen, aangezien het al even geleden was. Toegegeven, het was een lange dag, maar het was heel fijn om in goed gezelschap te zijn van je vrienden en te kunnen doen wat je graag doet, namelijk dansen. We dansten maar één nummer, voor mij mocht dat wel meer zijn. Ik ben Kimberly heel erg dankbaar om zich altijd 100% te geven om fantastische nummers uit te kiezen en een dynamische dans te maken. Dit zorgt ervoor dat ik na al die jaren nog heel erg graag ga dansen. Ester, leerling dans.           

De optie specialisatie dans werd dit schooljaar opgestart en gegeven door dansjuf Kimberly. Het was een hele uitdaging om met mensen te dansen die je nog nooit voordien hebt gezien. Snel kregen we te horen dat we mochten meedoen aan een optreden en gingen hiervoor elke week oefenen. Door samen te werken naar het optreden toe voelde je dat de groep dichter bij elkaar kwam en iedereen elkaar leerde kennen. Supertof! Het optreden viel op dezelfde dag als de generale repetitie. Op zich kwam dit wel goed uit want hierdoor ga je die dag helemaal op in het evenement. Het is altijd leuk om op de dag van een optreden bij de leerlingen te kijken hoe iedereen dit ervaart. Je stelt vast hoe jonger de leerlingen zijn, hoe nerveuzer. Als oudsten van de groep hadden we het geluk om tijdens de generale te kijken vanuit de zaal. Dit is altijd wel leuk om eens te doen want zo kan je zien waar de andere leerlingen en leerkrachten van de andere klassen de voorbije maanden hebben aan gewerkt. Zowel leerlingen als leerkrachten leverden een prachtig resultaat en dat is iets waar we trots op mogen zijn. Bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft om het optreden zo vlot te laten verlopen, zodat we er met volle teugen konden van genieten! Caitlin, leerling dans.

In het specialisatiejaar dans zitten veel leerlingen van verschillende leeftijden. Er heerst een goede sfeer in de groep en daardoor is het aangenaam om samen te dansen. Het is superfijn dat onze dansgroep de kans krijgt omeen dans te mogen brengen in het CC. De repetities voor het optreden verliepen vlot. De generale repetitie en het optreden waren op dezelfde dag wat handig was voor ons. Een ander pluspunt was dat we loges ter beschikking gekregen hadden om ons klaar te maken. Het is spijtig dat we de voorstelling maar een keer konden doen. We kijken al uit naar volgend schooljaar om met een nieuwe dans te kunnen deelnemen aan een nieuwe voorstelling. Margot, leerling dans.

Klik hier voor sfeerbeelden van de voorstelling "woorden dansen"

op 20 april
Nieuwsoverzicht