naar inhoud

Orgelconcerten op dinsdag tijdens de wekelijkse markt

Op dinsdag 9 mei speelt Johan Van der Beken, op 16 mei Luc Feliers, op 23 mei Sarah Copriau en 30 mei Luk Bastiaens. Telkens van 11.30 tot 12.00 uur.

Reeds meer dan 25 jaar zetten de leden van Orgelkring Asse-Hoppeland zich in voor de promotie van het orgel in Asse en omstreken. Als cultuurhistorisch muziekinstrument is het orgel bij het grote publiek nog te weinig gekend.

Steunend op het succes van vorig jaar bieden zij ook dit jaar, vier weken op rij, een gratis orgelconcert van een half uur aan in de Sint-Martinuskerk te Asse.

Door korte en laagdrempelige concertjes aan te bieden waar toegankelijke muziek gespeeld wordt, willen zij het orgel als veelzijdig muziekinstrument promoten. Een toccata van Bach of Buxtehude spreekt allicht tot de verbeelding, maar ook lichtere muziek, zoals walsen en menuetten kunnen op het orgel charmeren.

Mensen die op dinsdag naar de markt komen, kunnen even verpozen en genieten na de drukte van het marktbezoek. Een aperitiefje in één van de nabije cafés kan nadien een mooie afsluiter zijn.

op 02 mei
Nieuwsoverzicht